אנו מציעים שירותי אפוטרופסות עבור קרוב משפחה אשר נפגע מבחינה קוגניטיבית, ואיבד את יכולתו לקבל החלטות הנוגעות לגורלו האישי. פגיעה ביכולת הקוגניטיבית משפיעה על אדם בהתנהלות היומיומית שלו, או במקרים מסוימים אף מסכנת אותו בפגיעה גופנית.
אפוטרופוס יהיה אדם הקרוב לחולה ואשר יוכל לקבל בעבורו החלטות גורליות הקשורות בגופו (לדוגמא אישור לניתוח) או רכושו (ניהול נכסיו והונו). מכיוון שזהו הליך משפטי, יש להתנהל בהתאם מול הרשויות הרלוונטיות. באין אדם קרוב, יש אפשרות למנות אפוטרופוס חיצוני.
אם ברצונך לבצע תהליך של מינוי אפוטרופוס לקשיש או קרוב משפחה אחר הזקוק לכך, ביכולתי לנהל עבורך את ההליך המשפטי וללוות אותך בדרך עד קבלת המינוי.
בן/בת זוג או קרוב משפחה של אדם אשר אינו יכול לנהל את ענייניו, נפגע מבחינה קוגניטיבית ואינו מסוגל לקבל החלטות הנוגעות לגורלו האישי, יכולים להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס עבורו. את הבקשה למינוי אפוטרופוס רשאים להגיש בן הזוג, הורים, קרוב משפחה אחר או היועץ המשפטי לממשלה וכן נציג מטעמו.
צוות י.ה.ל – ייעוץ והדרכה לקשיש ולמשפחה, מספק בין השאר שירותי אפוטרופסות עבור קרוב משפחה שאינו יכול לנהל את ענייניו וליווי משפטי עד לקבלת המינוי. ניתן לקבל גם ייעוץ והכוונה לבחירת בית אבות או מסגרת אחרת של דיור מוגן.
מיהו האפוטרופוס ומהם תפקידיו?
אפוטרופוס הוא אדם (או עמותה) הממונה על ידי בית המשפט כדי לדאוג לענייניו של אדם אחר שאינו מסוגל לנהל את ענייניו בעצמו. לרוב ממנים אדם קרוב לחולה על מנת שזה יוכל לקבל בעבורו החלטות חשובות וענייניות הקשורות לגופו או רכושו. כך לדוגמה, אפוטרופוס נדרש לקבל החלטות גורליות הקשורות לבריאותו של החולה, כמו אישור לניתוח או קבלת טיפול רפואי אחר, וכן החלטות הקשורות לרכוש כמו ניהול נכסיו ורכושו של החסוי.
חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962, קובע כי אפוטרופוס ממונה על כל מה שקשור לשלומו, לרווחתו, לבריאותו ולצרכיו הייחודיים של החסוי. עליו לפעול במסירות ובנאמנות, לכבד את רצונו של החסוי, לשתפו בהחלטות במידת האפשר ובהתאם למצבו של החסוי, ועליו לשמור על כבודו.
זהו הליך משפטי מורכב ומחייב, אפוטרופוס נדרש במצבים מסוימים לקבל החלטות חשובות המצריכות לעתים אחריות משפטית, למשל הסכמה על הליך רפואי, חתימה על חוזים, ביצוע פעולות בחשבון הבנק של החסוי וכיוצא בזה.
מתי צריך למנות אפוטרופוס?
ישנם מצבים בהם יש למנות אפוטרופוס לאדם שאינו מסוגל יותר לדאוג לעצמו ולקבל החלטות.
בין המקרים הנפוצים למינוי אפוטרופוס:
- קשישים סיעודיים שמצבם הרפואי ירוד לפיכך הם אינם מסוגלים לקבל החלטות הנוגעות לגופם ו/או לרכושם.
- קשישים תשושי נפש הסובלים מדמנציה, אלצהיימר או בעיה אחרת.
- מאושפז בבית חולים שאינו מסוגל להביע דעה ולקבל החלטה לעבור הליך רפואי.
- בוגרים בעלי צרכים מיוחדים שאינם מסוגלים לנהל את העניינים שלהם.
- קטין שהוריו נפטרו, הוכרזו כפסולי דין או שנקבע כי הם אינם מסוגלים למלא את חובתם כהורים.
- פסולי דין המוכרזים על ידי בית המשפט.
ליווי מקצועי וביצוע ההליך המשפטי לקבלת המינוי
ההליך למינוי אפוטרופוס מחייב ידע מקצועי וניסיון בתחום, יש להגיש בקשה מסודרת ומפורטת לבית המשפט לענייני משפחה, על פי מקום מגוריו של החסוי. יש לצרף לבקשה מסמכים שונים ותצהירים כגון אישורים רפואיים המעידים על מצבו של החסוי, כתב הסכמה למינוי אפוטרופוס ועוד.
אם ברצונך לקבל מינוי אפוטרופוס לקשיש או לקרוב משפחה אחר הזקוק לכך, נשמח לסייע לך. אנו מנהלים עבורך את ההליך המשפטי המורכב, מעניקים לך ייעוץ מקצועי וליווי משפטי נחוץ, ומלווים אותך לאורך כל הדרך עד קבלת המינוי.